04.06.2024

Anaokulu Öğrencileri Dünya Çevre Gününü Bilim Atölyeleriyle Kutluyor!

Öğrencilerimiz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve AB tarafından desteklenen bir bilimsel yayma projesi olan Mednight kapsamında 5-6 Haziran tarihlerinde okulumuzun bahçesinde kurulacak alanlarda çeşitli bilim atölyeleri ve eğlenceli deneylerle hem eğlenecek hem de küresel ısınmayı etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Anaokulu Öğrencileri Dünya Çevre Gününü Bilim Atölyeleriyle Kutluyor!

Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencilerimiz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve European Union’s Horizon Europe araştırma ve yenilik programı tarafından desteklenen ve finanse edilen bir bilimsel yayma projesi olan Mednight kapsamında 5-6 Haziran tarihlerinde okulumuzun bahçesinde kurulacak alanlarda çeşitli bilim atölyeleri ve eğlenceli deneylerle hem eğlenecek hem de küresel ısınmayı etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Orta Grup öğrencilerimiz Aquatayf Biyoteknoloji tarafından “Deniz ve Kirlilik” temasıyla su kirliliği konusunda çevresel farkındalık kazandırılması amacıyla “Laboratuvara Dikkat” konulu deney atölyesine katılacak.  Hazırlık Grubu öğrencilerimiz ise “Doğamızı Koruyalım: Akdeniz, İklim Değişikliği ve MEDNIGHT Projesi” konulu sunumu dinleyecek.

Küçük Grup öğrencilerimiz ise Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz ile “Laboratuvara Dikkat: Volkanlardan Akışkanlara Bilim Şöleni” etkinliğinde bir araya gelerek bilim alanında eğlenceli etkinliklerle zaman geçirecek ve küresel ısınmayı etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

İklim ve Temiz Enerji temasıyla 6 Haziran’da "Yes to Science" ekibi tarafından interaktif olarak yapılacak deney etkinliğinde öğrencilerimiz, kendi başlarına içi dumanlarla dolu sabun köpükleri oluşturmasına olanak sağlayacak. Öğrencilerimiz, ürettikleri köpüklerle eğlenceli vakit geçirip aynı zamanda iklim değişikliği ve buzulların erimesi üzerine birçok bilgi edineceklerdir.

Deney ve atölye çalışmalarının yanı sıra 27 Mayıs - 7 Haziran 2024 tarihleri arasında okulumuzda gerçekleştirilecek “MEDNIGHT projesi kapsamında gerçekleştirilen “Mediterranean Women For Health Exhibition - Sağlık İçin Akdenizli Kadınlar Sergisi” ile öğrencilerimiz olağanüstü çalışmalarıyla kendi alanlarında öncü olarak kalıpları kıran 20. ve 21. yüzyılın bilim kadınlarını yakından tanıma fırsatı bulacak.

Öğrencilerimiz iki gün boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle basit ve güvenli bilim deneyleri yaparak çevre bilinci kazanacak, interaktif oyunlar ve çevre dostu projelerle çocukların doğaya olan sevgileri pekiştirilecek.

Bu etkinlik, çocuklara çevreyi koruma bilincini aşılamayı ve onları geleceğin çevre dostu bireyleri olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Miniklerin bilim dünyasıyla tanışarak, çevre sorunlarına çözüm bulma konusundaki farkındalıkları artırılacak.

Dünya Çevre Günü'nde gerçekleştirilecek bu özel program, anaokulu öğrencilerimizin hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlayacak. Geleceğin küçük bilim insanları, çevreyi koruma yolunda büyük adımlar atacak!