12.03.2024

Minik Arılarımız Sabancı Müzesindeydi!

Hazırlık ve orta grup öğrencilerimiz, Sakıp Sabancı Müzesinde "Modernizmin İzinde Türk Resmi" konulu resim sergisini gezdiler.

Minik Arılarımız Sabancı Müzesindeydi!

​Dr. Sedat Üründül Anaokulu hazırlık ve orta grup öğrencilerimiz, Sakıp Sabancı Müzesinde bulunan "Modernizmin İzinde Türk Resmi" konulu  resim sergisini gezdiler. Müze rehberi eşliğinde sergiyi gezen öğrencilerimiz, farklı resim türleri hakkında bilgi edindiler ve farklı dönemlere ait olan eserleri inceleyerek sanat sezgilerini geliştirmeye yönelik gözlem yaptılar.

Gözlem, eleştirel düşünme, sonuç çıkarma ve yaratıcılık gibi becerilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayan müze gezisi deneyimiyle, öğrencilerimiz aynı zamanda sergilenen eserleri görme, o havayı hissetme, yaşama ve gözlem yapma imkanı buldu.

1925'ten bu yana tarihe tanıklık etmiş müze binasındaki resim sergisini merakla ve ilgiyle gezen öğrencilerimiz, müze gezmenin kurallarını, müze gezisinde neler yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini de öğrendi.