03.05.2021

Klinik Psikolog Funda Akkapulu Aydın Hazırlık Grubu Velilerimizle Bir Araya Geldi

Kısa bir süre sonra ilkokula başlayacak olan öğrencilerimizin ailelerinin aklındaki sorulara yanıt bulmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz seminere Uzman Klinik Psikolog Funda Akkapulu Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Uzman Klinik Psikolog Funda Akkapulu Aydın tarafından gerçekleştirilen "İlkokula Hazır Olmak" konulu seminerde "Çocuklarımız ilkokula başlamaya hazır mı?", "Hazır olmak için gerekli olan beceriler nelerdir?", "Yeni dönemde ilkokula uyum sürecini nasıl yönetebilirsiniz?" gibi konu başlıkları konuşuldu.

İlkokula başlayacak olan çocukların sabretmek, denemek, hata yapsa bile denemekten vazgeçmemek gibi becerileri kazanmış olması gerektiğini ifade eden Aydın, çocukların istek ve arzularının engellenmesine karşı olan toleranslarının artmış olmasının kıymetli olduğunu da söyledi.  Aydın, konuşmasında çocukların kendilerine verilen sorumlulukları da yerine getiriyor ve yönergeleri takip edebiliyor olmasının önemine dikkat çekti.

Bu dönemde ailelerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin ipuçları da paylaşan Aydın şöyle devam etti; “Çocuğun kendi ihtiyacını ifade etmesine izin verin. İlkokula başlayacak çocuklara, sen artık ağabey/abla oldun, büyüdün gibi ifadeler kullanmayın. İçlerinde her zaman bir büyüme hevesi olsa da çocuklar büyümekten korkarlar. Bunun yanı sıra başlayacakları ilkokulun sistemi ve kuralları hakkında bilgi vermekten kaçının. Mümkünse ağustos ayından ekim ayının başına kadar hayatınızda önemli değişiklikler yapmayın. Çocukların uyku düzenine dikkat edin. Uykusunu alan çocuk öğrenmeye daha yatkın olur. İlkokula başlayacak olan çocuk kendi odasında kendi yatağında uyuyabilmeli.”

İllkokula başlama döneminde pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sürecinin devam etmesinden duydukları endişeleri dile getiren ailelere, öğretmenlerin bu konuda tecrübe kazandıklarına dikkat çekip, “Eğitimciler bu konuda önemli bir deneyim kazandı. Okulunuz bu konuda çok güzel organize oldu. Bu yıl, ilkokula başlayan 1. sınıflar planlanan tarihte okuma yazmayı öğrendiler. Aslında çocuklarınız daha şanslı, çünkü bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde önlerinde bir bilinmezlik yok, öğretmenleri tarafından kazanılmış bir tecrübe var.” diyerek endişeye kapılmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Velilerimizle önemli bilgiler paylaşan ve önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Funda Akkapulu Aydın, seminerin sonunda velilerimizin sorularını da yanıtladı.