15.12.2022

İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Akkaya Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencilerimiz, "Deprem Farkındalığı" konulu sunum ve atölye çalışması için İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Akkaya ile bir araya geldi.

Üç oturum şeklinde tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Doç. Dr. Çağlar Akkaya depremin ne olduğu ve neden gerçekleştiği konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Deprem Farkındalığı konulu sunumda; depremin nasıl oluştuğunun yanı sıra, deprem planının yapılması, deprem çantasının hazırlanması, güvenli bir şekilde binanın tahliye edilmesi gibi deprem öncesi ve deprem sonrası yapılması gerekenler öğrencilerimize anlatıldı.

Sunumun ardından sağlam binaların önemini vurgulamak amacıyla,  öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla bir atölye çalışması yapıldı. Atölye çalışmasında kendi binalarını inşa eden öğrencilerimiz, deprem simülasyonu ile kendi yaptıkları binaların sağlamlığını test ettiler.