17.01.2024

Geleceğin Mühendisleri Minik Arılarımız Yapı İnşa Sunumunu Dinledi, Kendi Yapılarını İnşa Etti

Dr. Sedat Üründül Anaokulu Orta Grup öğrencilerimiz, İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü- Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zeynep Değer ile "Yapı-İnşa" konulu sunumda ve atölye çalışmasında bir araya geldi.

Aynı zamanda velimiz de olan Doç. Dr. Zeynep Değer öğrencilerimize; inşaat mühendislerinin görevleri, farklı yapılar ve yapıların sağlamlığı ile ilgili bilgi verdi. Sunumun ardından sağlam binaların önemini vurgulamak amacıyla, öğrencilerimizin katılımına yönelik bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Baretlerini takan geleceğin mühendisleri minik arılarımız binalarını inşa ederek, deprem simülasyonu ile kendi yaptıkları binaların sağlamlığını test ettiler.