20.02.2024

Anaokulumuz Global Schools Programına Üye Olarak Kabul Edildi

Türkiye'nin 1., Dünya'nın 47. en yeşil kampüsü İTÜ Yeşil Kampüs içerisindeki Anaokulumuz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı( UN SDSN) tarafından yürütülen Küresel Okullar Programına (Global Schools Program) üye olarak kabul edildi.

Anaokulumuz Global Schools Programına Üye Olarak Kabul Edildi

Türkiye'nin 1., Dünya'nın 47. en yeşil kampüsü İTÜ Yeşil Kampüs içerisindeki İTÜ GVO Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma  Çözümler Ağı ( UN SDSN) tarafından yürütülen Küresel Okullar Programına (Global Schools Program) üye olarak kabul edildi.

Öğrencilerine, İTÜ’nün köklü geçmişinden geleceği aydınlatan bilimsel gücüne uzanan, yaratıcı, sorgulayan, çağdaş ve sorumlu bireyler yetiştiren gelişmiş bir eğitim programı sunan okulumuz Global Schools Programının bir üyesi olarak Birleşmiş Milletler’in belirlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni desteklemek ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için öğrencilerimizin gereken bilgi ve beceri kazanımlarını edinmesi konusunda çalışmalar yürütmeyi taahhüt etmektedir.

Global Schools Programı, UNESCO’nun Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitime Yönelik Küresel Eylem Programını (ESD) destekleyen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın bir girişimidir.