29.04.2022

Anaokulu Öğrencilerimizden Küresel Eylem Günlerine Destek

Öğrencilerimiz, sürdürülebilir bir dünya için okulumuzda hafta boyunca farklı temalarda gerçekleştirilen "Küresel Eylem Günleri" (Global Action Days) etkinliklerine katılarak küresel çevre hareketine destek oldu.

Anaokulu Öğrencilerimizden Küresel Eylem Günlerine Destek

Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencilerimiz, sürdürülebilir bir dünya için okulumuzda hafta boyunca farklı temalarda gerçekleştirilen "Küresel Eylem Günleri" (Global Action Days) etkinliklerine katılarak küresel çevre hareketine destek oldu.

Öğrencilerimizle katıldığımız etkinliklerle sahip olduğumuz bu muhteşem dünyanın bir parçası olduğumuzu ve en önemli görevimizin doğaya değer vermek olduğunu bir kez daha hatırladık, yapacağımız küçük bir eylemin doğaya sağladığı büyük katkıları öğrendik.

Etkinliğin ilk gününde “Doğaya Bulanmak” (Nature Dripping) görevine katılan öğrencilerimiz ikinci gün  "Eylem 2: Doğa Dedektifleri" etkinliği kapsamında doğa dedektifleri olarak okulumuzun bahçesinde bulunan bitki ve hayvanları incelediler. Bölgemize ait bitki ve hayvanları yakından tanıyıp, bunların ekolojik değerini tanıma fırsatı buldular. Birer dedektif gibi yerel türlerden oluşan çizelgeyi kullanarak hangi türleri gözlemledikleri buldular ve biyolojik çeşitliliğin önemini paylaştılar.

Küresel Eylem Günleri etkinliğinin 3. eylemi “Tehdit Altındaki Yaşamlar” (Life in Danger) konulu çalışmaya katılan öğrencilerimiz okulumuzda yapılan sunumlar ve hazırladıkları posterler ile tehdit altındaki türleri yakından tanıdı.

Öğrencilerimiz, bazı yiyeceklerin etiketlerini inceledikleri Küresel Eylem Günlerinin 4. eylemi Labels to Look For temalı etkinliklerde, tükettiğimiz besinlerin biyoçeşitlilik üzerinde farklı etkileri olabileceğini ve bazı yiyeceklerin etiketlerini inceleyerek üzerinde çevre etiketi olan ürünleri tercih etmenin önemini öğrendiler.  Öğrencilerimiz etkinliğin son gününde, hafta boyunca gerçekleştirdikleri eylemleri ve öğrendikleri bilgileri okul bahçemizde yapılan Yeşil Partide (Have a Green Party) sevdikleri müzikler eşliğinde arkadaşları ve öğretmenleri ile dans ederek kutladı.

10 gün süren bu yolculukta, yaptığımız bu etkinlikler küresel biyoçeşitliliği korumak için neler yapabileceğimiz konusunda bizlere ilham verdi.